Naast mijn werk als freelance illustrator geef ik ook klassikaal les in digitaal tekenen op locatie! Ik leer je in een kleine groep alle ins en outs van het digitaal tekenen met Clip Studio Paint, Krita, Procreate of PhotoshopCursisten zijn zelf verantwoordelijk voor het meenemen en aanschaffen van uitgekozen hardware en software. ​​​​​​​
LET OP - inschrijvingen voor begin 2023 zijn gesloten. In September gaat het volgende cursusblok van start. Hou de website in de gaten voor meer informatie over inschrijvingen en startdata 
Lessen met inhoud
Deze cursussen worden gegeven voor beginners die nog nooit digitaal hebben getekend en gevorderden die verder willen met de kennis die ze al hebben opgebouwd. 
De lessen worden gegeven door middel van opdrachten met demonstraties in de les zodat je de technieken makkelijk in de vingers krijgt. Daarnaast krijg je de ruimte om vrij werk te maken met feedback van de docent.
Deel 1 van de cursus wordt gegeven op dinsdag avond en Deel 2 op woensdag avond. 
De cursus is zo opgedeeld om cursisten een zo passend mogelijk niveau les te kunnen geven. ​​​​​​​
Lees hieronder verder over welke cursus het beste bij jou past!​​​​​​​
Welk cursus moet ik kiezen (Deel 1 of 2)?
De cursussen zijn gemaakt om ieder niveau te laten instromen. Hobbyisten, beginners, professionals en ervaringsdeskundige zijn allemaal welkom. Met persoonlijke feedback op je gemaakte opdrachten wil ik er samen met jou voor zorgen dat je zoveel mogelijk leert van het werk dat je maakt. 
Twijfel je over welke cursus je wil doen? Lees dan het lesplan hieronder. In Deel 2 van de cursus ga ik er vanuit dat je de kennis uit Deel 1al redelijk beheerst.  
Deel 1 -  lesprogramma
1 – Het programma – kennismaken met de interface van het programma
2 – Gereedschap - Leren werken met de Selectie tool, Lagen, digitaal schilderen en Exporteren
3 – Licht en Schaduw – Uitleg over laag effecten en de Alpha Lock functie ​​​​​​​
4 – Patronen – Het maken van een herhaalbaar patroon
5 – Natekenen – Het gebruik van de Eyedropper functie, Select en hoe je een foto importeert 
6 – Maskers – Uitleg over Clipping Masks, de Opacity van een laag en de Crop functie 
Deel 2  -  lesprogramma
1 – Textuur – Het geloofwaardig illustreren van textuur
2 – Stijl ontwikkeling - Het maken van een onderzoek naar een eigen tekenstijl
3 – Symmetrie – Uitleg over de symmetrie functie (Adobe Photoshop versie 2018 of hoger nodig)
4 – Vervormen – Uitleg over de Warp en Liquify functie
5 – Character design – Het leren maken van een sterk character design
6 – Achtergronden – Hoe bouw je in lagen een achtergrond op 
 
Voorbeeld werk voor een van de DEMO opdrachten uit de cursus
Voorbeeld van studenten werk (links) en (rechts) na feedback doormiddel van een "Paint Over" (cursist - Marleen Serdijn 2022)
Locatie
We doen dit op locatie in het ARSAEMULA in Leiden (Pieterskerkgracht 9a, 2311 SZ ). Zie de website voor meer informatie over het gebouw en eventuele andere cursussen.  
In dit gebouw worden meerdere cursussen gegeven. Het lokaal waar de lessen worden gegeven heeft een groot beeldscherm (afbeelding hieronder) zodat iedereen kan meekijken tijdens de demonstratie van de opdrachten. In het lokaal staat inmiddels een lange tafel met plek voor maximaal 10 cursisten. 
Arsaemula of "ARS" is een kunstenaarsvereniging met ongeveer 90 leden. De vereniging is opgericht in 1694 door Willem van Mieris en Carel de Moor. In het gebouw aan de Pieterskerkgracht wordt een divers cursus aanbod gegeven zoals cursussen in boetseren en modeltekenen. 
Startdata & groepsgrootte 
Lessen starten vanaf 8 deelnemers met een maximum van 10 om iedereen genoeg persoonlijke feedback te kunnen geven dus schrijf je snel in! 
De cursussen bestaan ieder uit 15 lessen met 1 les per week. Hier zitten vakantie weken tussen waardoor de cursus langer doorloopt dan 15 weken.  
DEEL 1 start in September 
DEEL 2 start in September 
LET OP - de officiële startdata van het blok in September wordt rond April 2023 bekend gemaakt
Aanschaf software en hardware
Cursisten zijn zelf verantwoordelijk voor de aanschaf van software en hardware. 
Mail me gerust via de contact pagina voor vragen over de aanschaf van eigen hardware en software. Hier zijn namelijk verschillende mogelijkheden in en ik geef hier graag een advies over. 
In het geval dat dit voor de aanvang van de cursus vertraging oploopt beschikt de locatie over een klein aantal wacom teken tablets zonder computer (hiervoor is dus het meenemen van een eigen laptop en software nodig). Neem voor de beschikbaarheid hiervan voor de aanvang van de cursus even contact op.
De software en hardware die we op dit moment beschikbaar hebben om uit te proberen in de eerste les zijn;
Back to Top